Ajankohtaista

6.6.2014 11.37

Puolustusvoimien synkkä päivä

Puolustusvoimat julkaisi tänään puolustusvoimauudistuksen irtisanottavien määrän.

Irtisanottavia on tällä hetkellä 126 henkilöä, joista 97 % on siviileitä. Positiivista on se, että irtisanottavien määrä on tullut näin merkittävästi alas. Yksittäiselle henkilölle irtisanominen on kuitenkin aina ikävä tilanne. Vuonna 2012 puolustusvoimat ilmoitti, että puolustusvoimauudistuksessa vähennetään 2100 tehtävää, joista 1430 on siviilitehtäviä ja 670 sotilastehtävää.

Siviilihenkilöstöä on siis merkittävästi lähtenyt puolustusvoimista tähän mennessä uusiin tehtäviin armeijan ulkopuolelle tai lähtenyt kouluttautumaan ja kehittämään osaamista, jonka tavoitteena on saada jostain uusi työpaikka jatkossa.

Sotilaita ei irtisanota vaan he vähenevät eläköitymisen kautta.

Tänään ilmoitettavien irtisanottavien siviileiden määrä koostuu lähinnä hallintotehtävistä (esim. toimistosihteerit ja osastosihteerit) ja varastotehtävistä (esim. varastonhoitajat ja varastomiehet).

Irtisanottavien ikäjakauman osalta piikki on 50 – 60 vuotiaissa. Naisia irtisanotuissa on selkeästi enemmän kuin miehiä. Kaikki tiedämme, että tämän ikäisten henkilöiden on vaikea, lähes mahdotonta työllistyä uudelleen. Valtiolla pitäisi enemmän kiinnittää huomiota tämän kaltaisissa henkilöstötilanteissa siihen, että siirretään henkilö mieluummin eläkkeelle kuin ”kortistoon”.

Ympäri Suomen niemeä kerrotaan varuskunnissa tänään tämä irtisanottavien määrä henkilöstölle – tämä on synkkä päivä siviili-henkilöstölle. 


Marja-Leena Karekivi

puheenjohtaja

marja-leena.karekivi@mphl.fi

gsm. 040-729 5530

 


Palaa otsikoihin