Ajankohtaista

15.9.2015 8.44

Pardia on puolustamassa sopimusoikeuksia

Pardia on puolustamassa sopimusoikeuksia perjantaina 18.9.2015 

Palkansaajajärjestö Pardian hallitus päätti, että Pardia on mukana 18. syyskuuta palkansaajajärjestöjen mielenilmauksessa puolustamassa sopimusoikeutta ja vastustamassa hallituksen pakkotoimia.

Pardian on mahdotonta hyväksyä hallituksen pakkotoimia. Suomen on oltava sopimusyhteiskunta, jossa asiat hoidetaan sopimalla eikä pakkokeinoilla. Mielenilmaus ei kohdistu olemassa oleviin työ- ja virkaehtosopimuksiin vaan sopimusoikeuden rajauksiin.

- Valtio työnantajana ja työ- ja virkaehtosopimuksen osapuolena käyttää nyt välineitä, joita millään toisella työnantajalla ei edes teoriassa olisi mahdollisuutta käyttää. Sen voi siis katsoa rikkovan omaa sopimustaan vastaan, Pardian puheenjohtaja Niko Simola korostaa.

Mielenilmaisuun osallistuvat työsuhteiset Pardian jäsenet. Virkamiehistä osallistuvat pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Vantaa, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio ja Tuusula) työskentelevät siten, että mielenilmaisuun osallistuakseen virkapaikalta voi poistua klo 10.00 alkaen ja virkapaikalle tulee palata viipymättä mielenilmaisun päättymisen jälkeen, kuitenkin klo 15.00 mennessä.

Mielenilmaisun ulkopuolelle rajataan osallistuminen siten, ettei kansalaisten henkeä ja terveyttä vakavasti vaaranneta tai omaisuutta uhata. Rajauksen tekee Pardia jäsenjärjestöjen tai -yhdistysten esitysten perusteella keskiviikkona 16.9.2015.


Palaa otsikoihin